Olimme saanan kanssa työtoiminnassa lounasravintola punaportissa.
Työt alkoi klo. 8.05 aloitimme päivän laittamalla lounaslinjaston kuntoon seka viemällä pöytiin koristeet (kukat) sekä täyttämässä servetit ja aterimet, pyyhdittiin pöydät ja laitettiin myös kahvit tippumaan. Lounas alkoi aina klo 10.30 ja loppui klo 13.00 sillä välillä kun oli asiakkaita niin plokattiin tarpeen tullen askiakkaiden astiat sekä aina kun vesi oli loppumassa niin veimme lisää vettä, myös pyyhittiin pöytiä uusia asiakkaita varten ja oltiin kassalla.Lounaslinjasto vaatii jatkuvaa huolenpitoa, siistitään puhtaalla liinalla linjastot, huolehditaan että ruokaa riittää , mitattiin kolme kertaa lounaan aikana ruuan lämpötila. Hoidimme myös tiskejä puhtaasta päästä saliin takaisin. Kun lounas aika loppui ja hommat oli hoidettu pääsimme itsekkin syömään, sen jälkeen alettiin siivoamaan ja pyyhkimään pöytiä sekä vetiin koristeet pois pöydistä, pestiin lounaslinjasto puhtaaksi ja otettiin pois päältä. Työpäivämme loppui aina n. klo 14.00
Tarjoilumuodot punaportilla
Punaportilla käytetään tarjoilumutona linjastolounasta joka tarkoittaa sitä että asiakas ottaa itse ruoan.
Palvelulinjasto taas tarkoittaa sitä että henkilökunta annostelee ruoan.
Toisinaan joissakin asiakastilaisuuksissa myös punaportilla pöytiintarjoillaan eli asiakas istuu koko tarjoilun ajan ja hänelle viedään kaikki joko vadeilta tai lautasannoksina.
Liinottaminen
Joka aamu kun saavuimme töihin katoimme että on puhtaat liinat sekä että liinat roikkuvat molemmin puolin pöytää saman verran, ehjiä sekä suoria.
Kahvitarjoilu
Kahvitarjoilun kattseen kuuluu kahvitassi, kahvikuppi, kahvilusikka, leipälautanen tms. sekä kermakko, maidokko ja sokerikko

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti