maanantai 18. marraskuuta 2013

Tarjoilu tekniikka

Plokkaus
Kun plokkaan menen asiakkaan oikealta puolelta ja otan lautasen hänen selkänsä taakse mahdollisimman huomaamattomasti.
Laitan lautasen vasemmalle kämmenelle peukalon ja nimettömän väliin. Laitan haarukan ja veitsen ristiin siten, että veitsi jää haarukan alle ja tukee somiini. Otan seuraavan lautasen ja asetan sen vasemmalle ranteelleni ja haarukalla pudotan ruoan tähteet alemmalle lautaselle. Sen jälkeen laitan taas veitsen haarukan alle. Toistan tätä niin kauan kuin ranteeni kestää. Tällä hetkellä jaksan neljä lautasta kerrallaan.

Tarjottimen / prikan käyttö eli prikkaus;
Pidän prikkaa vasemman kämmenen päällä siten, että koko kämmen on laakeana ja prikan keskiosa kämmenen päällä. Otan oikealla kädellä asiakkaan oikealta puolelta lasit / kahvikupit mahdollisimman huomaamattomasti asiakkaan selän taakse ja siellä siirrän ne prikalle. Jos asiakkaan edessä on myös kahvitasseja tai pieniä jälkiruoka-astioita kerään ne prikan keskelle, jotta painavin kohta tulee käden päälle ja prikan tasapaino pysyy keskellä. Kun kerään kahvikuppeja tasseineen ja kahvilusikoineen, niin kerään kahvilusikat yhden kahvikupin sisään ja kasaan myös kahvikuppeja päällekkäin, jotta saan mahtumaan mahdollisimman paljon tavaraa prikalle, toki jaksamisen rarjoissa.

Annosten tarjoilu
Leveä ote;
Aseta ensimmäinen lautanen peukalon ja etusormen väliin vasemmalle. Peukalo pitää lautasen vaakasuorassa. Aseta toinen lautanen etusormea vasten, ensimmäinen alapuolelle. levitä muut sormet tukemaan lautasta. Aseta kolmas lautanen ranteen ja kyynervarren päälle.

Kapea ote;
Aseta ensimmäinen lautanen peukalon ja pikkusormen alle. Muut sormet tukevat lautasta alapuolelta. Aseta toinen lautanen peukalon, pikkusormen ja ranteen päälle. Aseta kolmas lautanen kyynervarren päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti