Anniskelulainsäädäntö
Opin anniskelu-topissa jo aika paljon anniskelulainsäädännöstä, mutta anniskelupassin suorittaminen oli hieman haasteellista.
Valviran sivuilta (http://www.valvira.fi/ohjaus_ja_valvonta/alkoholi/anniskelu) löytyy paljon materiaalia anniskelulainsäädännöstä ja lähes koko materiaali on kirjoitettu "kapulakielellä".
Pubissa koin, että anniskelu ei ole yksiselitteistä,. koska jokainen asiakas on arvioitava erikseen ja ennalta emme tiedä kuinka paljon alkoholia asiakas on nauttinut. Anniskelulain kapulakielisyys luo omat haasteensa lakipykälien ymmärtämiselle, mutta anniskelulain mukaan toimiminen on kuitenkin isoilta osin maalaisjärjellä ajattelua.
Suoritin ALS-testin keväällä 2014. Testin mottona minulla oli, että vaikeuksien kautta voittoon.
Hygieniapassi
Työssäoppimisen aikana suoritin myös hygieniapassin. Hygieniaosaaminen on olennainen osa ravintolassa työskentelyä riippuumatta siitä, millaisessa liikeideassa työskentelee. Läpäisin hygieniatestin ensimmäisellä yrittämisellä.
Evira ( http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/hygieniaosaaminen/) eli elintarvikevirasto valvoo ravintoloiden omavalvontaa ja sen toteutumista sekä sitä, että kaikilla elintarvikkeiden parissa työskentelevillä on olemassa hygieniapassit.
Upeeta, loistavaa...
VastaaPoista